De tocht naar Lovina - Reisverslag uit Ubud, Indonesië van Roselda Cann - WaarBenJij.nu De tocht naar Lovina - Reisverslag uit Ubud, Indonesië van Roselda Cann - WaarBenJij.nu

De tocht naar Lovina

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Roselda

07 Februari 2010 | Indonesië, Ubud

Vandaag gaan we naar Lovina. Lovina ligt in het noorden van Bali, aan de kust, dicht bij het stranden de zee. Vrienden van Theo (Paul en Annie) gaan ook met ons mee. Zij verblijven al drie weken in Kuta in Flamboyan. Dit hotel is ook van de eigenaar van Bunga Permai. Om 0.900 uur komt het taxibusje waarin wij (zes personen) en twee chauffeurs op weg gaan naar Lovina. Ronny is de eigenaar van het taxibedrijf en heeft er al zin en gaat ons ook onderweg vertellen wat er zoal voorbij komt aan wetenswaardigheden. Hij rijd zelf niet maar heeft een van zijn chauffeurs meegenomen.

We hebben prachtig weer onderweg en genieten van het landschap wat aan ons voorbij trekt met af en toe uitleg van Ronny.
We maken een prachtige rit door het binnenland, door het regenwoud, monkey hill over naar benden, naar de kust. We zijn met koffiestop 3 en ½ u onderweg geweest. Dit deel van het eiland is voor ons nieuw terrein. Wat een verschil met Ubud. Onderweg verschillende passars (markten) gezien. Aan de kust veel fruit en druiven… Ja blauwe druiven. Maar wijn wordt er niet gemaakt. Dat wordt door hun geloof het hindoeïsme niet geaccepteerd.
Deze dag is al bijna om. We pakken de koffer uit. Ieder heeft een eigen bungalow met terras. De keuken is prima, we wagen het erop en bestellen een visje.